municipis

Èxit de la jornada de celebració dels 10 anys de les primeres implantacions de la recollida selectiva porta a porta

Més de 110 persones han assistit a Tiana a la jornada tècnica sobre La recollida selectiva porta a porta: 1 repte, 10 anys, 100 municipis, entre representants municipals, tècnics, empreses gestores i de col•lectius socials.

La jornada ha servit per fer balanç de la feina feta però també per constatar que els ajuntaments un cop han implantat la recollida porta a porta continuen treballant permanentment per millorar la gestió dels residus municipals, i que encara hi ha feina per fer.

La jornada a comptat amb l’assistència de diversos representants de les institucions catalanes. La Directora de l’Agència de Residus de Catalunya, Sra. Genoveva Català, ha destacat que “el futur de la gestió dels residus es troba en la separació en origen” i que d’entre d’altres sistemes de recollida selectiva, “la recollida porta a porta és un sistema clarament ampliable a molts altres municipis”.

Per altra banda, Carles Conill, Gerent de l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient, ha confirmat que “la recollida selectiva porta a porta és un sistema plenament metropolità”, i que ja que la recollida porta a porta permet personalitzar la recollida destacar que “l’anonimat és enemic de la puresa dels materials recollits”.

El Gerent de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Domènec Cucurull, ha commemorat que “avui no només celebrem 10 anys que es va implantar la recollida porta a porta, sinó 10 anys de bona feina continuada gestionant els residus municipals per part de gairebé 100 municipis catalans”.

Finalment, el President de l’Associació de municipis catalans per a la recollida selectiva porta a porta i Alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, ha volgut reconèixer que “s’ha fet molta feina amb pocs recursos i molta il•lusió, malgrat que encara en queda molta per fer”.

El regidor de Medi Ambient de Tiana, Joan Pau Hernàndez, s’ha mostrat molt satisfet pels resultats de la jornada i ha recordat que el proper dissabte 5 de juny es celebrarà un acte lúdic i públic d’agraïment als veins i veïnes de Tiana per la seva feina de separació i reciclatge durant aquests 10 anys.

En la jornada s’han repassat qüestions tècniques de diverses experiències.

S’han exposat multitud d’experiències italianes de recollida selectiva porta a porta en ciutats mitjanes i grans.
També s’han repassat experiències d’arreu de Catalunya (Artesa de Lleida, Miravet i Terres de l’Ebre, Sant Sadurni d’Anoia, la Mancomunitat la Plana, Argentona i l’Arboç) i de la resta de l’Estat espanyol (Esporles a Mallorca i Usurbil al País Basc).

 
 
     
ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS CATALANS PER A LA RECOLLIDA PORTA A PORTA