municipis

10 anys de la recollida Porta a porta a Tiana

Fa deu anys, el 5 de juny de l’any 2000 coincidint amb el Dia del medi ambient i com a primer municipi de Catalunya Tiana va desplegar el model de recollida selectiva porta a porta.

Gràcies a la implantació d’aquest model l’any passat s’ha aconseguit arribar a un 90,87 % de recollida selectiva.

En motiu del desè aniversari i donat que enguany es preveu que s’arribi als 100 municipis arreu de Catalunya dissabte dia 5 de juny se celebrarà a Tiana, d’11-14h coincidint amb el dia del Medi Ambient i amb l'aniversari del desplegament, una gran festa. Amb aquesta celebració es vol informar i fer participar en diferents tallers i activitats generant un marc de retorn a la ciutadania i un espai per a compartir experiències tot fent balanç dels 10 anys del PaP, la seva evolució, la implantació en altres països, definint les estratègies i els reptes de futur.

L’aniversari i el nom que duu el nostre cubell Marronet s’ha volgut vincular amb la Festa de la primavera de l’Escola Lola Anglada on els alumnes ha après a reciclar saltant i han participat del concurs de dibuixos pinta el Marronet mentre podien gaudir de l’exposició "Dóna la volta. Del residu al recurs"" A banda del 8 a l’11 de juny es fa l’exposició orgànica a la Biblioteca Can Baratau.

Programa 5 de juny al Parc del Camp de Futbol Vell

Espai Lúdic: Aprenem a reciclar jugant!

11-13h El Pop del Reciclatge
Per aprendre a reciclar divertint-nos
Taller d’elaboració de Titelles amb material reutilitzats
A càrrec d’Acció catacrac
Gargot de joc
Jocs elaborats amb materials reutilitzats

Espai d’experiències: Trobada de la Xarxa de compostaires de Tiana

Espai de trobada i acollida entre els diferents membres de la Xarxa i exposició de diferents elements per a fer compostatge que permeti un intercanvi de les seves experiències.

11 h Taller de compostatge casolà (adults)
A càrrec de Fem Natura
11-13h Taller Planta el teu compost (infants)
A càrrec de Fem Natura

Espai d’informació i atenció ciutadana

11-13 h Punt Informatiu
Instal•lació d’un punt informatiu que mostrarà l’evolució de la gestió dels residus municipals a Tiana des del desplegament de la recollida porta a porta on els ciutadans es podran dirigir a fer les seves consultes

Espai creatiu

Al llarg de tot el matí construirem un mural que representi els 10 anys de la implantació i la possibilitat d’arribar a 100 municipis a tot Catalunya.

11-13 h Mural: 1 repte, 10 anys, 100 municipis

Per més informació:

Carles Domènech – Sònia Oleart
607205412

 
 
     
ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS CATALANS PER A LA RECOLLIDA PORTA A PORTA