municipis

Argentona assoleix un 97% de puresa en la recollida de matèria orgànica amb la recollida porta a porta

Argentona ha assolit el 97,2% de puresa en la recollida de la matèria orgànica, segons l’última caracterització emesa a finals d’agost. Es tracta del tercer informe consecutiu en què les impureses es troben per sota del 5%.

La regidoria de Sostenibilitat està d’enhorabona i, per extensió, tots els argentonins i argentonines, ja que l’última caracterització emesa per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) quant a l’anàlisi de la matèria orgànica recollida el 16 d’agost xifra en el 97,2% la puresa de la mostra de 279,03 kg d’entre els 5.740 kg recollits aquell dia. Només un 1,97% dels residus recollits entren dintre la fracció d’impropis.

A poques setmanes de començar a implantar la Taxa Justa d’escombraries, aquestes dades són encoratjadores, sobretot perquè demostren que els hàbits de separació de residus per ser reciclats posteriorment estan plenament consolidats a les llars argentonines, no només entre els residents habituals del municipi, sinó també entre els estadants en període estival.

No obstant això, falta millorar la separació en origen a totes aquelles les llars que, sistemàticament, encara seleccionen els residus de manera incorrecta (o simplement no els seleccionen) i, addicionalment, fan un ús continuat i quotidià de les àrees d’emergència que estan dimensionades per a emergències i no per fer de petits abocadors.

La constància, la col·laboració de tots els vilatans, la consciència i la necessitat de viure d’acord amb hàbits sostenibles i, des del punt de vista econòmic, la Taxa Justa haurien de convertir Argentona en un municipi líder a l’hora de xifrar en percentatges immillorables la selecció de residus. Per què no proposar-nos arribar al 100% de puresa en les caracteritzacions de l’ARC?

 
 
     
ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS CATALANS PER A LA RECOLLIDA PORTA A PORTA