municipis

L’AJUNTAMENT DE TIANA PRESENTA EL NOU SISTEMA PER APLICAR TECNOLOGIA (TAG) AL SERVEI DE RECOLLIDA PORTA A PORTA A LES INSTITUCIONS

Divendres 4 de juliol l’ajuntament de Tiana va realitzar una presentació del nou sistema per aplicar tecnologia (TAG) al servei de recollida porta a porta, a les institucions que han finançat el projecte, l’Agència de Residus de Catalunya, l’Entitat Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

El 29 de març es va iniciar la campanya educativa de repartiment del kit tecnològic que va finalitzar el 27 de maig, amb una distribució dels nous cubells que assolit el 90% de la població i amb el degoteig actual es preveu que la distribució s’arribarà a gairebé el 100% d’abast a la població.

Durant la presentació es va fer una demostració pràctica de les lectures al camió i de com es duu a terme la introducció in situ de les incidències del servei de recollida.

Els primers resultats del sistema són molt encoratjadors, ja que ha permès incrementar la recollida de la fracció orgànica, disminuir la fracció resta i ha tingut un efecte positiu a les àrees d’emergència i a la neteja viària.

La innovació d’aquest sistema de TAG és que es tracta d’un sistema d’alta freqüència que permet llegir el xip a distància a uns 5-6 m i fer la lectura de diversos cubells alhora.

Aquest sistema permet millorar l’eficiència del servei de recollida porta a porta, ja que es pot introduir i consultar incidències en temps real i obtenir un registre d’aquestes, així poder resoldre qualsevol incidència en el servei de manera més ràpida.

L’Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta vàrem estar a la presentació del sistema, per conèixer de primera mà la incorporació d’aquesta tecnologia en la recollida porta a porta i de l’avenç que suposa en la millora de la gestió dels residus al municipi.

 
 
     
ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS CATALANS PER A LA RECOLLIDA PORTA A PORTA